LV / RU   



   

Nianses par uzlējuma pagatavošanu un kvalitāti.

 

 

Vairāk kā septiņu gadu laikā ( 2013.g. ), kopš izgatavoju un piedāvāju cilvēkiem bebru dziedzeru uzlējumu, ir tikai loģiski, ka rodas jautājumi par uzlējuma kvalitāti un godīgumu, kur tādos daudzumos Latvijā var sadabūt bebrus utt. Tāpēc apgaismošu par visu mazliet sīkāk.

 

Sākšu ar pašu galveno- Latvijā bebri, kā es jokoju, ir vairāk par odiem! No viņiem viss vienkārši mudž. Katrai bebru ģimenei vidēji metienā rodas 2-6 mazuļi. Kādreiz bebrus medīja kažoka, mazāk gaļas dēļ, kā arī nodarīto postījumu lauksaimniecībā mazināšanai. Bebru dziedzerus šad tad mednieki atstāja savām vajadzībām, pārsvarā tie nevienam nebija vajadzīgi. Tagad bebrus medī tā pat kā agrāk, tikai papildus vairāk tiek izmantoti dziedzeri. Tātad secinām, ka uzlējuma dēļ neviens bebrs speciāli netiek slepkavots. Tā ir tikai iespēja medniekiem papildus nopelnīt, jo es iepērku dziedzerus pa visu Latviju lielos daudzumos. Tādi mednieki man ir kādi 30. Tā būtu atbilde tiem, kuri šaubās, kur es katru mēnesi tādos kvantumos sagādāju tos bebrus. 

 

Nākamais biežāk uzdotais jautājums ir par kvalitāti. Liekot roku uz sirds, teikšu, ka visus šos gadus uzlējums tiek izgatavots pēc vienas un tās pašas receptes. TAGAD PATS SVARĪGĀKAIS!!! Daudzi man ir teikuši, ka pagājušo reizi uzlējums ir garšojis savādākvai krāsa ir bijusi mazliet citāda? Varu nomierināt- tas ir tikai normāli, ja uzlējums vienreiz garšos tā, bet nākamreiz būs sīvāks, rūgtāks vai otrādi. Ir ļoti svarīgi, kādā vidē bebrs ir dzīvojis, ko biežāk ēdis, cik vecs utt. Galvenais faktors ir, lai šie dziedzeri nebūtu galīgi maziņi vai tukši. Tukši dziedzeri nozīmē to, ka bebrs ir ārstējis sevi ar šo sekrētu . Tā ir bebra aptieka. Tukšu dziedzeri var viegli atpazīt, jo izžāvējot to, tas ir mazāk vai vairāk plakanāks. Pilns dziedzeris sausā veidā būs vairāk apaļīgāks. Tālāk pie garšas. Es vienā reizē pagatavoju 50-60 litrus uzlējuma. Gatavais uzlējums vēlāk tiek ieliets vienā uzpildes tvertnē un sapildīts pudelēs. Tātad šajās 100-120 pudelēs uzlējums garšos vienādi. Nākamie 50-60 litri tiek gatavoti no citiem dziedzeriem, un loģiski, ka var garšot mazliet savādāk.  Krāsa arī var būt mazliet savādāka. Svarīgākais visā šajā procesā  ir neapliet vienus un tos pašus dziedzerus  vairākas reizes, tad  rezultāts būs tāds pats kā, piemēram, vairākas reizes apliet vienu un to pašu tēju. Šadi mēdz darboties krāpnieki un negodīgi tirgoņi, kuriem nauda stāv augstāk par citu cilvēku veselību.

 

SARGIET VESELĪBU UN STIPRINIET IMUNITĀTI!

Atstāj ziņu/jautājumu
* Vārds
Uzvārds
* Telefons
E-pasts
- vēlos saņemt atbildi e-pastā
- vēlos saņemt atbildi pa telefonu
Piezīmes